تصفیه خانه یا پکیج تصفیه کوچک از انواع تصفیه خانه ها هستند که در موارد خاص، کاربرد داشته و جهت تصفیه آب، پساب و فاضلاب از آنها بهره گرفته می شود. در این مقاله با انواع پکیج تصفیه فاضلاب کوچک آشنا خواهیم شد.

همانطور که در ادامه مقاله 

تصفیه خانه های کوچک ذکر شد، مهمترین انواع تصفیه خانه و 

پکیج تصفیه فاضلاب کوچک عبارت است از:

سپتیک تانک

سپتیک تانک ساده ترین نوع پکیج تصفیه فاضلاب یا تصفیه خانه تک واحدی است که تصفیه مکانیکی (ته نشینی) و تصفیه زیستی با کمک باکتری های بی هوازی همزمان در آن انجام می گیرد. سپتیک تانک تشکیل شده است از انباره سرپوشیده ای که معمولا با بتن آرمه و در ابعاد کوچک آن با مواد پلاستیکی ساخته می شود. فاضلاب پس از ورود به انباره و به علت کاهش سرعت جریان آن، قسمتی از مواد معلق خود را به صورت ته نشینی از دست می دهد و از سوی دیگر انباره بیرون می رود. درجه آلودگی فاضلابی که از انباره بیرون می رود تقریبا معادل درجه آلودگی فاضلاب بیرون آمده از استخرهای ته نشینی نخستین می باشد. مواد ته نشین شده به صورت لجن در کف انباره با کمک باکتری های بی هوازی هضم می شود. به طوری که انباره حداکثر یک تا دوبار در سال نیاز به خالی کردن پیدا می کند. سپتیک تانک برای تصفیه فاضلاب یک ساختمان و یا مجتمعی از چند ساختمان مسی بکار می رود. طول انباره های مستطیل شکل را 2 تا 4 برابر پهنای آن انتخاب میکنند. عمق موثر برای انباره باید حداقل 2.1 متر باشد. در انباره های بزرگ عمق باید از نظر اقتصادی در حدود 2 تا 3 متر انتخاب گردد و به علاوه فاصله سطح فاضلاب تا سقف انباره باید 30 تا 40 سانتیمتر باشد. برای زلال سازی بهتر فاضلاب معمولا انباره ها را از دو قسمت و یا از سه قسمت می سازند. حجم قسمت اول را دو برابر قسمت های بعدی انتخاب می کنند تا اینکه اولا تا حدودی نوسان های فاضلاب را جبران نمایند و ثانیا آنکه مواد جامد بیشتری در آن ته نشین گردد.

ایمهاف تانک سپتیک

جریان فاضلاب بین قسمت های مختلف انبار توسط لوله هایی به قطر 15 سانتیمتر و یا با کمک سوراخ های پیش بینی شده در دیوارهای جداکننده قسمت ها انجام می گیرد . در هر صورت ورود و خروج فاضلاب باید در عمق 30 تا 45 سانتیمتری در زیر سطح آن انجام گیرد تا مواد شناور از سپتیک فاضلاب بیرون نرود. برای بیرون فرستادن گازهای تولید شده از عمل باکتری های بی هوازی در سپتیک تانک لازم است لوله های تهویه ای به قطر 10 سانتیمتر که تا سقف ساختمان مجاور امتداد می یابد پیش بینی شود.

انبارهای تعفن دو طبقه(ایمهاف تانک)

این انباره ها را می توان برای تصفیه فاضلاب جمعیت هایی از 50 تا 15000 نفر ساخت. تفاوت اصلی ایمهاف تانک با سپتیک تانک در جداسازی منطقه ته نشینی از منطقه تعفن می باشد. فضای درون این انبارهای تعفن از سه قسمت زیر تشکیل می شود:

ایمهاف تانک سپتیک
  • (1) قسمت بالایی V (قسمت D) که ویژه ته نشینی است. فاضلاب پس از ورود (از لوله A) به این قسمت از سرعتش کاسته شده و مواد معلق آن روی سطح شیب دار دو طرف ته نشین می گردد. مواد ته نشین شده روی سطح شیب دار سر خورده و از شیار سرتاسری موجود در کف، وارد قسمت دوم یعنی قسمت پایینی (قسمت C) جهت متعفن شدن می گردد.
  • (2) قسمت زیرین V (قسمت C) که ویژه متعفن شدن و هضم بی هوازی لجن می باشد. در این قسمت لجن مدت زمان طولانی می ماند و مانند سپتیک تانک از حجم آن کاسته می شود.
  • (3) قسمت کناری V (قسمت E) که ویژه جمع شدن گازهای بدست آمده از هضم بی هوازی لجن می باشد. جریان فاضلاب و ته نشینی مواد معلق در استخر ته نشینی به صورت دائمی انجام می گیرد و مواد ته نشین شده از شیارهایی سرتاسری و به پهنای 12 تا 25 سانتیمتر در اثر نیروی ثقل خود وارد قسمت زیرین می گردد. فاضلاب ته نشین شده از سمت دیگر بیرون می رود. ایمهاف تانک ها در دو گروه کوچک برای جمعیت های 50 تا چند صد نفر و بزرگ برای جمعیت های تا حداکثر 15000 نفر ساخته می شوند.

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها